Ce este nZEB?
(nearly zero energy building)

nZEB reprezintă o clădire performantă, al cărei necesar de energie foarte scăzut sau aproape egal cu zero este acoperit cu cel puțin 30% energie din surse regenerabile, în vederea reducerii până la eliminare a emisiilor de gaze cu efect de seră generate prin utilizarea clădirilor. Uniunea Europeană a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluării și reducerea consumului de energie din surse fosile deoarece sectorul construcțiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile și emiterea de gaze cu efect de seră Ce este nZEB? (nearly zero energy building) Pentru a reduce aceste efecte negative asupra mediului, dar și pentru a scăpa de dependența de combustibilii fosili, fiecare țară membră a Uniunii Europene își propune o serie de obiective naționale de eficiență energetică pentru a reduce consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră produse de nevoia de încălzire a clădirilor. Aceste obiective s-au transformat într-o lege și o serie de criterii pe care trebuie să le respectăm cu toții atunci când construim.

Activistul nZEB este un profesionist dedicat care își concentrează eforturile în realizarea clădirilor cu un consum de energie aproape egal cu zero. Dacă te pasionează domeniul eficienței energetice, clădirile pasive, a modului de viață sustenabil și dorești să te faci parte dintr-o comunitate de specialiști, ne poți contacta la info@activistnzeb.ro

În comunitatea noastră poți să regăsești o mulțime de specialiști cheie din domeniul construcțiilor precum: Auditori Energetici, Arhitecți, Constructori de case din lemn, Proiectanți de case pasive, Consultanți în eficiență energetică, Instalatori electrice/termice, Consultanți în testarea clădirilor, Constructori, Montatori și o mulțime alții.